Veliki dan za Hooloovoo. Marin Sedlaček u petak 7. septembra dolazi kod nas da nam održi dvočasovno predavanje,

 

Ko je Marin Sedlaček i šta će on u Hooloovoo?

Ako ne znaš ko je Sedlaček nikad nisi gledao basket kada ga Šarenac prenosi. Ne znaš ko je Šarenac? Preskoči ovaj članak. Marin je u javnosti najpoznatiji kao dugogodišnji stručni konsultant u TV prenosima košarke. On je jedan od Srba sa najvećim stažom u NBA, on od 2003 radi kao skaut za Memfis Grizlije i Filadefija Seventisiksers. Po profesiji košarkaški trener. Višedecenijski saradnik FIBA.

Kod nas dolazi da nam održi predavanje na temu izgradnje i razvoja tima.  Od koga možemo bolje da naučimo kako izgraditi tim na svetskom nivou nego od naših košarkaških stručnjaka?

Projekat: Košarkaški stručnjaci u Hooloovoo

Kao deo procesa obuke za time lidere koji smo pokrenuli ove godine osmislili smo projekat “Košarkaški stručnjaci u Hooloovoo”. Ideja je da dovedemo naše vrhunske košarkaške stručnjake da nam pričaju na temu selekcije, organizacije i vođenja tima, motivacije, rešavanja konflikata….. svega onoga što je neophodno da bi se od skupa pojedinaca napravio vrhunski tim. Mi smo zemlja košarke i IT-a. Vidimo veliku sličnost između vođenja IT tima i vođenja košarkaškog tima. OK, sport je drugačiji ali principi su jako slični. Čini nam se da i je i pristup, odnos prema ljudima, pristojnost i poštovanje drugih nešto što je slično IT-u i košarci.

Imamo tu sreću da imamo najbolje na svetu košarkaške stručnjake, želimo da  ih dovedemo u Hooloovo i ukrademo deo njihovog znanja. Učimo od najboljih. Počinjemo od legendarnog Marina Sedlačeka i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspeti da dovedemo još nekoliko vrhunskih stručnjaka.