Hooloovo obaveštenje o privatnosti za kandidate za posao

U Hooloovoo se obavezujemo da poštujemo ​​vašu privatnost i da zaštitimo vaše lične podatke, odnosno sve informacije koja vas mogu identifikovati kao pojedinca. Ovo obaveštenje o privatnosti (“Obaveštenje o privatnosti”) opisuje kako postupamo i štitimo vaše lične podatke tokom procesa zapošljavanja u  Hooloovoo-u.

Koje podatke prikupljamo o vama?

Prikupljaćemo i obraditi, sve informacije koje su nam otkrivene kroz vaše propratno pismo i CV. Ime, datum rođenja, obrazovanje, radno iskustvo, podaci iz pasoša, kućna adresa, kućni broj telefona, privatna adresa e-pošte, hitni kontakti i sve ostale informacije sadržane u CV-ju.

Posebne kategorije ličnih podataka, definisanih GDPR-om, ne mogu se obraditi. To su one koje se odnose na rasno ili etničko poreklo, politička mišljenja, verska ili filozofska uverenja, članstvo sindikata, genetske podatke, biometrijske podatke, zdravstvene podatke ili podatke koji se odnose na seksualni život ili seksualnu orijentaciju osobe. Ukoliko CV sadrži bilo kakve podatke o posebnoj kategoriji ličnih podataka, nećemo moći da ga sačuvamo i moraćemo da vas zamolimo da nam pošaljete drugi CV bez takvih informacija.

Koji su razlozi za obradu vaših ličnih podataka?

Hooloovoo će koristiti vaše lične podatke samo i isključivo za informisanje o vašem obrazovanju i radnom iskustvu, kako bi utvrdio da li odgovatrate otvorenoj poziciji ili ne.

Ko prima vaše podatke?

Sve informacije će obrađivati ​​HR tim kompanije, tako da će u svakom trenutku biti pod kontrolom Hooloovoo-a. Ako je prenos informacija neophodan za normalno funkcionisanje poslovanja, kao što je korišćenje podataka u alatima za zapošljavanje,  osiguraćemo da prenos podataka bude izvršen na pouzdan i siguran način.

Koliko će se dugo vaše informacije čuvati?

Hooloovoo će čuvati vaše podatke 2 godine, ukoliko date saglasnost da to učinimo, zbog mogućnosti zaposlenja u budućnosti. Ako ne postoji saglasnost za čuvanje podataka dve godine, vaši lični podaci će biti izbrisani po završetku procesa zapošljavanja.

Ako postoji saglasnost za čuvanje podataka na dve godine, Hoolovoo će ih čuvati na osnovu sledećih načela:

  • Podaci će se čuvati isključivo za buduću procenu obrazovanja, znanja i veština, kad god bude otvoren novi proces selekcije.
  • Podaci će biti ograničeni na ono što je neophodno za ispunjenje svrhe definisane u prethodnoj tački.
  • Podaci će se ažurirati ako nas obavestite o promeni.
  • Podaci će se izbrisati ako ne postoji posao koji vam odgovara tokom dve godine.

Koja su vaša prava?

Imate pravo da tražite: pristup svojim ličnim podacima, ispravljanje, brisanje, ograničavanje ličnih podataka kao i da prigovorite obradi ličnih podataka. Sve zahteve koji se tiču poštovanja ovih prava trebalo bi da nam prosledite slanjem  e-maila na pokidaj@hooloovoo.rs .

Kojim podacima imate pristup?

(a) svrha obrade;

(b) kategorije ličnih podataka koje čuvamo o vama;

(c) primaoci ili kategorije primalaca kojima su ili će biti otkriveni lični podaci;

Sigurnost vaših podataka

Hooloovoo je preduzeo mere opreza kako bi zaštitio vaše lične podatke od gubitka, zloupotrebe i neovlašćenog pristupa, otkrivanja, izmene i uništavanja. Preduzeli smo odgovarajuće tehničke i organizacione mere za zaštitu informacionih sistema u kojima se čuvaju vaši lični podaci.