Artikoolacije, novi projekat pokrenut u HOOLOOVOO-u promoviše mlade umetnike i otvara diskusiju o temama koje nisu tehnološke, već one životne. I sve to lepo, nego ona norveška prognoza kaže kiša i mi onda gde ćemo – u Impact Hub!

artikoolacije, Artikoolacije: Biti dobar roditelj, biti dobar partner i (pre)živeti krizu srednjih godina

Znamo da kidaš komunikaciju sa mašinama, kapiraš tehnologiju i da voliš da programiraš, ali šta se dešava van profesionalne sfere? Programeri nisu samo geek-ovi čija interesovanja ne sežu dalje od kompjuterskih igrica i naučne fantastike.

Artikoolacije v1.0

Sa te tačke gledišta, želimo da pokrenemo druga pitanja na HOOLOOVOO meetup-ima. Prva tema o kojoj ćemo pričati 7. maja se tiče mnogostrukih uloga u životu koje igramo, a nosi naziv –

Biti dobar roditelj, biti dobar partner i (pre)živeti krizu srednjih godina

Ovaj događaj ćemo početi pitanjima u vezi sa krizom srednjih godina. Šta ona zapravo znači, da li je stvarna i koji su joj uzroci? Zanimljivo je posmatrati tu krizu kao pojavu koja nije rezervisana samo za jedan pol kom se obično i pripisuje. Dakle, nisu samo muškarci u pitanju.

Viktor Igo je opisao četrdesete godine kao pozne godine mladosti, a pedesete kao rane godine starosti. Da li tehnologija pomera ove granice i da li je kriza srednjih godina izmišljotina modernosti i potrošačkog društva?

Ali ima tu još…

Ako ste u vezi ili u braku, da li znate da odredite balans između privatnog i poslovnog života? Ako imate decu, na koji način se ona uklapaju u vašu jednačinu slobodnog vremena? Da li im dajete da gledaju u ekran kada želite sa partnerom da imate miran nedeljni ručak?

Šta su vaše strategije ne upadanja u standardni clichée dosadnog braka? Živimo u doba svakodnevnog rasta stope razvoda, čak i na Balkanu.

Na kraju, dođite sa pitanjima. Možete ih postaviti i anonimno na samom događaju i prijavite se na Meetup-u, klik na link – https://www.meetup.com/hooloovoo/events/260907121/

Učesnici:

artikoolacije, Artikoolacije: Biti dobar roditelj, biti dobar partner i (pre)živeti krizu srednjih godina

Vladimir Borovnica, specijalista medicinske psihologije i porodični psihoterapeut. Bavi se porodičnom psihoterapijom, sa posebnim fokusom na specifičnu adolescentsku problematiku. Član je predsedništva Društva za dečju i adolescentnu psihijatriju i srodne struke Srbije – DEAPS. Nosilac je Nacionalnog i Evropskog sertifikata za psihoterapiju.

artikoolacije, Artikoolacije: Biti dobar roditelj, biti dobar partner i (pre)živeti krizu srednjih godina

Mina Božović, kandidatkinja doktorskih studija psihologije i porodični savetnik. Osim na Departmanu za psihologiju FMK, angažovana je kao gostujući predavač na master studijama na Fakultetu političkih nauka i na doktorskim studijama na Prirodno matematičkom fakultetu u Beogradu. Članica je Laboratorije za individualne razlike, spoljna saradnica MIT Neuroeconomics lab. Bavi se psihološkim savetovanjem baziranim na sistemsko porodičnoj psihoterapiji.

Moderator:

Jovana Tomić, vođa projekta Artikoolacije. Diplomirani politikolog za međunarodne odnose i master menadžer u domenu medija i kulture. Sedam godina je u industriji digitalnog marketinga i komunikacija. Njeno profesionalno iskustvo se proteže od vođenja galerije savremene umetnosti, preko rada u digitalnim agnecijama do kreiranja komunikacionih i digitalnih strategija u ICT sektoru. Angažovana na brojnim projektima decentralizacije kulture i podrške razvoju preduzetništva.