Kindred, gambling kompanija u čijem su vlasništvu brandovi kao što su Unibet i iGame, razvija platformu koja je globalno dostupna.  Platforma treba da radi u više aktivnih data centara širom sveta. Za “gambling” sisteme konzistentnost i mogućnost obavljanja ACID transakcija od krucijalnog su značaja. Sa arhitekturom koja podrzumeva više aktivnih data centara to je veoma komplikovan problem za rešiti, a da kašnjenje bude u tolerantnim granicama. CockroachDB je jedina SQL baza podataka koja to omogućava. Dobijate udobnost rada sa SQL bazom uz globalnu skalabilnost. Van Google-a slično rešenje ne postoji.

Šta je CockroachDB?

kindred, CockroachDB i Kindred postali partneri u izgradnji sledeće generacije globalne gambling platforme

Spencer Kimball, CEO Cockroach Labs – CockroachDB je prva open source NewSQL baza. NewSQL kombinuje “mission-critical” garancije i poznati API tradicionalnih SQL baza sa cloud arhitetkurom koja omogućava elastično skaliranje i veliku dostupnost.

Cockroach Labs razvijaju prve “pangeičnu” bazu podataka. Pangea je termin koji opisuje prastari superkontinent i na starogrčkom bukvalno znači “cela zemlja”. Sa rastućom globalnom bazom korisnika i sa sve jačim regulisanjem privatnosti, kompanije moraju da kreiraju globalnu arhitekturu podataka koja snima podatke blizu svakog korisnika – problem koji postojeće baze podatka ne mogu rešiti.

Ja sam počeo raditi sa moja dva ko-osnivača u Google-u 2002 godine. Tu smo proveli sledeću deceniju pomažući da se izgradi Google-ov distribuirani cloud storage sistem. Ono što je trebalo Google-u u 2007-oj da se prilagodi rastu i ubrzanom razvoju aplikacija i deployment-a, svetu je potrebno danas. Google je interno lansirao Spanner 2012, upravo kada smo mi napustili Google da bi smo osnovali startup za deljenje fotografija. Van Google-a i nezadovoljni posotojećim bazama podataka, mi smo odlučili da napravimo nešto novo i bolje, što bilo ko može da koristi. Naravno, to je morao da bude open source proizvod, zato što sami ne bi smo koristili bazu koja nije open source. Želeli smo da približimo našu bazu što većem broju korisnika.

Zašto je Kindred izabrao CockroachDB?

kindred, CockroachDB i Kindred postali partneri u izgradnji sledeće generacije globalne gambling platforme

Marcus Smedman, CTO Kindred – Kako Kindred nastavlja da ubrzano raste, dobijajući korisnike širom sveta, moramo da obezbedimo optimalno iskustvo za svakog našeg korisnika gde god se on nalazio. Što su dalje od naših data centara, veće je kašnjenje. To nije samo frustrirajuće već i prekretnica ako želite da se kladite uživo, kada se sve vrlo brzo menja. Radeći sa Cockroach-om mi očekujemo da budemo u mogućnosti da radimo sa više aktivnih data centara, a pri tome da svi budu perfektno sinhronizovani jedan sa drugim. To će nam omogućiti najbrže moguće performanse naših proizvoda i usluga.

razvijamo software

Programiramo, debug-ujemo, nerviramo se, borimo se i najčešće pokidamo.

Radimo za iGame, Unibet i Relax Gaming. Sve tri kompanije među najvećim su igračima u industriji igara na sreću! Ako si iskusan programer ili super-talentovan klinac i u fazonu da radiš sa nama - klik ovde.