Projekat „Artikoolacije“ pokrenuli smo početkom 2019-e godine sa idejom da pomognemo mladim umetnicima da njihove radove vidi i kupi što veći broj ljudi a da našim zaposlenima ulepšamo radni ambijent i približimo ih umetnosti. Pretvorili smo zidove naših kancelarija u izložbeni prostor.
Tokom 2019 organizovali smo 4 dvomesеčne izložbe sa u proseku 50ak radova.

Prava osoba za vođenje projekta bila je Jovana Tomić i na naše veliko zadovoljstvo ona je prihvatila naš poziv. Jovana je godinama vrlo aktivna u raznim IT zajednicama i u mnogim projektima na kojima je radila pokušavala je povezati IT i umetnost. Artikulacije su se nekako čini nam se idealno uklopile u njenu ličnu misiju, a mi smo od nje smo dobili upravo ono što nam je trebalo – nekoga ko u potpunosti kapira ideju i sposoban je da je realizuje na najbolji način.
Kroz Artikulacije smo našim zaposlenima obezbedili lepši prostor, prostor koji se kroz svaku izložbu malo promeni, dobije neku novu energiju. Približavanjem umetnosti programerima oni su počeli u sve većoj meri da reaguju na istu. Sve bolja i bolja prodaja je pratila svaku novu izložbu. U pauzama između izložbi, sve su bila češća pitanja „kada će sledeća izložba“.

Rezultati

Rezultati su dobri i u krajnjem cilju – prodaji.

  • 5 prodajnih izložbi organizovano od marta 2019. godine
  • Izlagalo je preko 20 umetnika
  • Prikazano je više od 250 radova
  • Prodato je 50 umetničkih dela u ukupnoj vrednosti preko 3000 evra

Artikoolacije 2.0 – prepuštamo projekat organizaciji “Krîvā”

Posle prve godine, koja je bila eksperiment i to veoma uspešan, lestvicu dižemo na mnogo veći nivo. Da bi smo zaista omogućili umetnicima da njihove radove vidi i kupi što veći broj ljudi, neophodno je da se Artikoolacije prošire i na mnoge druge kompanije. Da bi se to dogodilo jasno je da projekat mora da se odvoji od Hooloovoo-a. Ko je lud u svom prostoru da organizuje izložbe druge kompanije? Odlučili smo da projekat u potpunosti prepustimo našoj dragoj Jovani. Artikoolacije 2.0 će biti projekat 100% u vlasništvu nevladine organizacije „Krîvā“. Hooloovoo će biti samo jedan od pokrovitelja projekta.

Mogli smo da sebično projekat držimo za sebe, naša ideja, naše čedo, ali to ne bi doprinelo misiji projekta. Ako stvarno želimo da se projekt Artikoolacije još više razvije, projekat mora da napusti Hooloovoo. Sa velikim zadovoljstvom ga prepuštamo Jovani i njenoj NVO „Krîvā“.